may danışmanlık hizmetleri
Performans Yönetimi'ne ilişkin herşey...

Human Resources Dergisi olarak, 18 - 19 Aralık 2002 tarihinde "IV. Performans Yönetimi Zirvesi"ni düzenledik. California Üniversitesi'nden Dale West, Koçbank İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi Ahmet Türkselci, Ernst & Young Müdürü Erciyes Edipoğlu, Coca - Cola Avrasya ve Ortadoğu Bölümü İnsan Kaynakları Direktörü Rengin Onay, Akkök Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Yönetimi Grup Koordinatörü Bilge Sarı, Platform Danışmanlık Kurucu ortağı Melda Özer, May Danışmanlık kurucu ortağı Dr. Sema Özçer, Masters Training International kurucu ortağı Işıl Dayıoğlu Aslan, Arçelik PCİ'dan Dr. Nihal Mamatoğlu, Siemens İnsan Kaynakları Müdürü Nurdan Esen ve İnsan Kaynakları Geliştirme Uzmanı Özlen Genç, DHL İnsan Kaynakları Direktörü Esra Bozkurt, Prometheus Danışmanlık Genel Müdürü Yücel Atış ve StratejİKa Danışmanlık Genel Müdürü İlhan Özdiller'in katılımı ile gerçekleşen zirvede performans yönetimi tüm yönleri ile ele alındı.

Artık geleneksel hale gelen bu zirvemizde ele alınan konu başlıkları arasında şunlar yer alıyordu: Performans yönetimi ve yetkinlikler, performans çıktılarının kullanılması, üst düzey yöneticilerde performans yönetimi, yetkinliklere dayalı performans yönetimi ve Coca - Cola örneği, şirket hedefleri ile çalışan hedeflerinin örtüşmesi ve performans yönetim sistemine entegrasyonu, farklılıkları gözeten motivasyon - motivasyona davranışsal yaklaşım ve performans, "Performans Yönetimi'nde performansımızı nasıl artırabiliriz?", "Hepimiz performans değerlendirme yapıyoruz", yetkinlikler ve 306 derece geri bildirim sistemi, performans yönetiminde scorecard uygulaması: Siemens örneği, performans sisteminin şirket içinde doğru şekilde kurulması, yeni İş Güvencesi Yasası ve performans yönetimine etkisi, coaching ve yetkinlikler...

Performans Yönetiminde performansımızı nasıl artırırız?

May Danışmanlık'ın kurucularından Dr. Sema Özçer'in sunumu ise "Performans Yönetimi'nde Performansımızı Nasıl Artırabiliriz?" başlığını taşıyordu. Pek çok kuruluşta performans yönetimi sisteminin henüz planlama ve değerlendirilme aşamasında olduğunu belirten Özçer; sistemin doğası, organizasyon ve yönetim kültürü, yöneticiler / değerlendiriciler, çalışanlar / değerlendiriciler nedeniyle performans yönetimi sisteminde fazla ilerleme kaydedilemediğini belirterek bu nedenleri şöyle ayrıntılandırdı:
 
- Organizasyon kültürümüzde duygusal mesafeler, mağdurun yanında olma fikri, gereksinimlere odaklanmak ve kontrol duygusu ağır basıyor.
- Sistemin doğasından kaynaklanan sorunlar arasında performans "toplumsaldır" anlayışı, bireysel hedeflerin motive ettiği fikri yer alıyor.
- Yöneticiler / değerlendiriciler "asıl işlerine" dönmek için performans yönetimini en kısa zamanda "halletmek" isterler.
- Çalışanlar / değerlendirilenler ise edilgen ve yetersiz bilgiye sahiptir. Güvensizlik ve kaygı duyarlar.

Tüm bunları sıralayan Özçer, performans yönetiminde performans artışını sağlamak için bir model de önerdi.

HR DERGİ - Ocak 2003



Gazete: HRdergi  |  Hit:4382  |  01.01.2003
   
   
anasayfa | biz kimiz | basında biz | danışmanlık hizmetlerimiz | eğitim hizmetlerimiz | investors in people | gelişim atölyesi | referanslarımız | bize ulaşın tasarım xpur.com